Agustins descalšos Convent de Santa M˛nica de Barcelona
< anterior Inici Catalunya BarcelonŔs Barcelona segŘent >

BarcelonŔs

Els agustins descalšos es van establir a Barcelona lĺany 1618, concretament a la capella de Sant Bertran de Montju´c, el mateix lloc que anteriorment havien ocupat els mÝnims de Sant Francesc de Paula i els servites de BonsuccÚs i que havien deixat per trobar-lo inadequat. En aquest cas es va repetir la mateixa situaciˇ i els agustins van comprar una casa a la Rambla on sĺinstalĚlarien lĺany segŘent (1619).

Santa M˛nica
Santa M˛nica

Una primera esglÚsia es va aixecar en aquell lloc, edifici que es va refer totalment entre el 1626 i 1634, quan es va consagrar, tot i que encara no estava acabat, fet que es va produir el 1636. Quan els mercedaris establiren el seu colĚlegi a la Rambla, Santa M˛nica va quedar situada entre aquests i les drassanes. Van participar en la fundaciˇ del convent de Santa M˛nica de Guissona.

El convent fou respectat el 1835 i no va cremar, per˛ es trobava en decadŔncia. DesprÚs de la desamortitzaciˇ, l'esglÚsia va passar a parr˛quia. Fou destru´da el 1937 i refeta posteriorment. Actualment el convent Ús la seu dĺArts Santa M˛nica, una instituciˇ depenent de la Generalitat de Catalunya.

Santa M˛nica
Durant la restauraciˇ (agost 1986)