Dominics

Col·legi de Sant Vicent i Sant Ramon

Barcelonès

Els dominics tenien a Barcelona un col·legi, fundat a iniciativa d’Eulàlia Ferrer Jordà el 1668 al carrer Tallers. El 1758 es van traslladar al Raval, en un edifici ara inexistent, que s’aixecava al sud de l’actual Rambla del Raval. S’hi ensenyava teologia i filosofia i els seus alumnes procedien dels diferents convents de l’orde, especialment de Santa Caterina de Barcelona. Quan el lloc fou desallotjat i cremat el 1835, els dominics projectaven el seu trasllat a una nova seu a Gràcia. I en aquell moment es va extingir. El lloc va quedar buit i el 1845 fou cedit a les Agustines Penedides que havien perdut el seu convent, més proper a la Rambla. Hi ha constància que el 1900 ja hi havia unes cases en el seu lloc.

Sant Vicent i Sant Ramon
La Rambla del Raval, on era el convent