Priorat de Segura
< anterior Inici Catalunya Conca de BarberÓ SavallÓ del Comtat segŘent >

Conca de BarberÓ

La primera referŔncia del castell de Segura Ús al testament de Berenguer Sendred, atorgat l'any 1123. A conseqŘŔncia d'un plet, el 1251 el castell va passar a mans de Marquesa (esposa de Guillem de Guardiolada) i la seva filla Gueraua, priora de la comanda d'Alguaire. El 1261 Marquesa i Gueraua van cedir els seus drets a l'orde de l'Hospital, i el 1266 Gueraua els va cedir tambÚ el castell.

Castell de Segura
Castell de Segura

A finals del segle XIII l’Hospital havia organitzat una sotscomanda a Segura. El 1380 els hospitalers van comprar la jurisdicciˇ criminal i civil del lloc. La casa, d’una importÓncia forša limitada va mantenir-se fins el segle XVIII, el 1763 consta com una de les propietats del capÝtol de Tortosa, el qual mantinguÚ la seva senyoria fins el segle XIX. Es conserven les ru´nes del castell de Segura.

Castell de Segura
Castell de Segura