Sant Albí d’Angers, abat i bisbe. Aubin
< índex castellano >

Albí fou bisbe de la diòcesi d’angers entre l’any 529 i el 550, data de la seva mort. Havia nascut a la regió de Vannes cap el 470 en el si d’una família acomodada. De jove es va incorporar a la comunitat d’una canònica, el monestir Tintilacense (Tintillant, que hom situa tan aviat prop de Nantes com prop de Saumur) que seguia la Regla de Sant Agustí, d’on va esdevenir abat als trenta-quatre anys, càrrec que va mantenir fins que l’any 529 fou triat per ocupar el càrrec de bisbe d’Angers. És en aquesta època que hom troba els primers episodis miraculosos relacionats amb la seva persona. Pròxim al rei merovingi Xildebert (511-558), va convocar un concili a Orleans l’any 538. Va morir l’any 550 i el seu cos va rebre sepultura a l’església dedicada inicialment a Saint-Germain d’Auxerre, a Angers aixecada per Xildebert i sant Germà de París, que arran del trasllat del cos de sant Albí, seria coneguda més endavant per l’advocació de Saint-Aubin i que esdevindria seu d’una canònica i després del monestir benedictí de Saint-Aubin d’Angers.

1 de març. Té relació amb:
Saint-Aubin d'Angers (Maine i Loira)