Monestir de Sant Julià de Sentís
< anterior Inici Catalunya Pallars Jussà Sarroca de Bellera següent >

Pallars Jussà

Al poble de Sentís (Sarroca de Bellera) els preveres Constantí i Atilà posseïen un monestir de fundació indeterminada, sembla que molt antiga. El 848 s’oferiren a l’abat Trasoari de Santa Maria de Lavaix amb la finalitat de restaurar-li la vida monàstica. Hom suposa que això no es va arribar a concretar mai i va quedar en projecte perquè aquest lloc no figura més a la documentació de Lavaix. Potser la proximitat del monestir Sant Genís de Bellera ho va desgavellar. El 1076 s’esmenta com una parròquia. L’actual església de Sentís encara està dedicada a Sant Julià tot i que no sembla que conservi cap element d’època romànica.

Sant Julià de Sentís
L'actual església de Sant Julià de Sentís