Benedictins Priorat de Sant Pere dels Masos de Tamúrcia. Les Neus
< anterior Inici Catalunya Pallars Jussà Tremp següent >

Pallars Jussà

El lloc de Tamúrcia (Tamureces) s’esmenta en una donació feta a favor de l’abat Centoll i la comunitat del monestir d’Alaó (Osca). Sembla que quan el proper priorat de Sant Climent de Torogó (Pallars Jussà) es va extingir a causa de la seva decadència, la seva activitat es va traslladar al lloc de Tamúrcia on es va crear el priorat de la Mare de Déu de les Neus i Sant Pere. El càrrec de prior de les Neus es troba fins començament del segle XIX. Després de la desamortització l’església va restar com a sufragània de la parròquia de Sopeira, antiga església monàstica d’Alaó.

Tamúrcia
L'actual església de les Neus, als Masos de Tamúrcia