Priorato de Santa Maria de Vilamur

Mare de Déu de Medina

(Soriguera, Pallars Sobirà)

Santa Maria de Vilamur

La actual iglesia parroquial de la Mare de Déu de Medina era la sede de un priorato hospitalario dependiente de la encomienda de Susterris. En 1251 esta iglesia ya pertenecía a la orden de San Juan de Jerusalén, según se desprende de un pago efectuado a Ramon de Liri, comendador de Vilamur, por parte del prior de Sant Pere de les Maleses. El 1400, el prior de Vilamur era Ramon Cerqueda.

Bibliografía:
  • CASES I LOSCOS, Maria Lluïsa; ADELL, Joan Albert (1993). Catalunya romànica. Vol. XV. El Pallars. Barcelona, Enciclopèdia Catalana
  • FUGUET SANS, Joan. (2000). Templers i hospitalers, III. Guia de les Terres de Ponent i de la Franja. Barcelona: Rafael Dalmau Ed.
  • GAVÍN, Josep M. (1981). Inventari d’esglésies. Vol. 9. Pallars Sobirà. Barcelona: Artestudi Ed.
  • MIRET I SANS, Joaquim (reed. 2006). Les cases de templers y hospitalers a Catalunya. Lleida: Pagès Ed.
  • MOYA GARRA, Andreu (2015). Seguiment arqueològic de les obres de restauració de l'església de Santa Maria de Vilamur (2a fase). Primeres jornades d'arqueologia i paleontologia del Pirineu i Aran. Lleida: Generalitat de Catalunya i Diputació de Lleida

Vilamur se encuentra en la carretera de Sort a la Seu d'Urgell por el puerto del Cantó