Eremites
Cistercenques
Monestir de Santa Maria de Montsant
< anterior Inici Catalunya Priorat la Morera de Montsant següent >

Priorat

Aquest lloc té el seu origen era una ermita erigida per Pere de Vallbona on s'hi van aplegar uns eremites el 1161, els que més endavant van passar a Santa Maria de Poboleda. El 1176 hi va haver un intent de fundació monàstica, amb l'arribada d'eremites procedents de Cérvoles (Garrigues). Finalment el 1210 es va fundar un monestir de monges cistercenques, sota la direcció de l'abadessa Guillema. El 1215 aquesta comunitat es va traslladar a Santa Maria de Bonrepòs. Encara es conserva la capella, refeta en diverses ocasions.

Santa Maria de Montsant

L'escut d'Escaladei, a la porta