Eremites
Cartoixans
Monestir de Santa Maria de Poboleda
< anterior Inici Catalunya Priorat Poboleda següent >

Priorat

A Poboleda hi havia un antic ermitori vinculat des del 1171 a la figura de Ramon de Vallbona, que més endavant va passar a mans del monestir cistercenc de Vallbona de les Monges. Aquest, el 1180, va cedir la propietat i féu uns establiments que el 1194 va adquirir el rei Alfons I, el qual tot seguit va cedir als cartoixans amb la finalitat de fundar un monestir. Quan aquests van arribar al Montsant, van ocupar de manera provisional l’ermitori, fins que el 1203 van rebre un extens territori, el que es va aprofitar per fer el trasllat a Escaladei, on s'hi van estar fins la desamortització. Poboleda va quedar com a granja de la cartoixa.

Poboleda
El poble de Poboleda