Priorat de Santa Caterina de Cervera

(Cervera, Segarra)

Santa Caterina de Cervera
Cervera
Beaulieu, c1659
Publicat a Les Plans, et Profils des principales Villes...de Catalogne

El priorat de Santa Caterina de Cervera es va fundar l'any 1304 des del monestir de canongesses agustinianes de Santa Llúcia de Rajadell, d'on va passar a dependre. Villanueva esmenta que l'any 1374 el bisbe de Vic, Ramon de Bellera, va donar noves constitucions a les cases de monges agustines de Rajadell i Cervera. El segle XV, a causa de la guerra Civil Catalana les monges de Rajadell van refugiar-se en aquest priorat de Cervera i ja no pogueren retornar al lloc d'origen. S'hauria extingit poc després i actualment s'ha perdut, estaria situat extramurs, prop de l'Ondara, anant cap a Vergós.

Sant Romà de Comiols
Santa Llúcia de Rajadell