Templers
Comanda de Granyena
< anterior Inici Catalunya Segarra Granyena de Segarra següent >

Segarra

El castell es troba documentat des del 1054, quan Ramon Berenguer I va donar el lloc de Granyena per la seva repoblació. El 1130 Ramon Berenguer III va donar aquest castell als templers que hi van establir un punt de defensa de caire estrictament militar. Tot i que la comunitat hi residí molt aviat, la comanda de Granyena no fou creada fins el 1189. En extingir-se l'orde templera, el lloc va passar als hospitalers que el mantingueren fins ben entrat el segle XIX. A Granyena es conserva el castell templer i hospitaler, bé que molt arruïnat.

Castell de Granyena
Castell de Granyena