Comunitat de Santa Magdalena de Puigbarral

Podio Barrallo / Santa Maria de Puigbarral

Terrassa, Vallès Occidental)

Santa Magdalena de Puigbarral

L'església de Santa Maria de Puigbarral era propietat de la canònica Santa Maria de Terrassa quan, l'any 1244 el prior d'aquell monestir la va donar a Ferrera, donada d'aquella casa. Més endavant s'esmenta en aquest lloc una comunitat de "magdalenes" o "penedides". El 1318 la capella era lliurada a un donat, possiblement per a l'assistència a les monges o també donades, pel que fa al culte.

La casa, sigui de donades o de canongesses agustinianes, depenia de Santa Maria de Terrassa i estava sotmesa a la regla de Sant Agustí. Aquesta casa de Puigbarral era petita i va patir dificultats pel seu manteniment, fins que el 1535 fou unida a Santa Magdalena de Barcelona que en va tenir cura fins que la comunitat va deixar aquest lloc.