Comunitat de Sant Jaume i Sant Cugat de Rifà

Sant Jaume de Rifà / Rifano

(Sant Antoni de Vilamajor, Vallès Oriental)

Sant Jaume i Sant Cugat de Rifà
Sant Jaume de Rifà

L'església de Sant Jaume de Rifà és coneguda des del 1098 quan el papa Urbà II va confirmar la seva propietat al monestir de Sant Cugat del Vallès. El lloc de Rifà pertanyia al mateix monestir des de molt abans, ja es troba l’any 941 en una donació. El 1357 s'esmenta una comunitat de donades establerta en aquesta església de Sant Jaume i Sant Cugat. Hom pensa que més endavant aquest lloc es va independitzar de Sant Cugat i que per això va perdre la segona advocació i ara és coneguda només com Sant Jaume de Rifà.

Sant Jaume de Rifà
Sant Jaume de Rifà