Castella i Lleó
Monestir de Santa Cruz de Sahagún
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Lleó següent >

Lleó

Fundat per Maria Antonia Enríquez Orense el 1546 en unes cases prop de l’església de Santa Cruz, que els fou cedida parcialment. El 1563 va entrar a formar part de Congregación de San Benito de Valladolid. El 1623 es va fundar des d’aquest monestir el de San Plácido de Madrid. Cap el 1697 van deixar l’església de Santa Cruz degut a mal estat de les dependències i es van traslladar a l’antic beateri de San Juan Bautista, al costat del gran monestir de San Benito i que es trobava en desús.

Santa Cruz de Sahagún

Benedictines

A finals del segle XVIII va començar la construcció d’un nou establiment monàstic per aquesta comunitat. La desamortització no va afectar-la especialment. El monestir conserva un valuós conjunt mobiliari del que cal destacar el retaule major de l’església del monestir de Trianos, una custòdia d’Enrique de Arfe (1515?) i diversos sepulcres procedents de San Benito, entre els quals el d’Alfons VI.

Retaule major