Priorat de Santa María de Allende, Almazán
Premonstratencs
Sòria (Castella i Lleó)

Aquest establiment fou fundat poc abans del 1230 gràcies al patronatge d’Elionor de Castella, qui l’any 1231 va donar la casa al monestir premonstratenc de Santa María de Retuerta. El 1480 fou víctima d’un incendi que va fer perillar la seva existència. Fou restaurat pel monestir de La Vid d’on havia passat a dependre, però el 1567 va tornar a Retuerta. Hi ha constància de la seva existència el 1602 però en època de la desamortització només mantenia un administrador. Bona part de la fàbrica es mantenia durant el segle XIX, ara hi ha escasses restes.