Convent de Nuestra Señora de Valdescopezo
Franciscans
Valladolid (Castella i Lleó)

castellano >

     
Monestirs de Medina de Rioseco

Nuestra Señora de Valdescopezo
Convent de Valdescopezo

El monestir de Nuestra Señora de Valdescopezo fou fundat el 1429, quan fra Pedro Santoyo va assentar-se en una ermita situada al sud-est de Medina de Rioseco. Aquesta casa va beneficiar-se de la protecció dels Almiralls de Castella (la família Enríquez) des de la seva fundació fins que aquest càrrec fou suprimit el 1705. Va esdevenir un monestir molt important tot i que el 1491 es va fundar un altre convent franciscà a la ciutat de Medina de Rioseco.

Va mantenir-se fins l’exclaustració havent patit anteriorment els efectes de la guerra del Francès, després de l’expulsió dels franciscans el lloc va quedar abandonat. Hi ha constància que el 1848 les restes del monestir havien desaparegut amb la construcció del Canal de Castilla, en el que es va utilitzar pedra del monestir.


Bibliografia:
- GARCÍA CHICO, Esteban. La orden franciscana en Medina de Rioseco. Valladolid: Imprenta Castellana
- BARRIO MOYA, José Luis. Los dos últimos almirantes de Castilla y sus donaciones al desaparecido monasterio de Valdescopezo en Medina de Ríoseco. A Boletín del Seminario de Estudios de Arte y Arqueología. Vol. 58, 1992
 
Baldiri B. - Juny de 2012
Tornar