Castella i Lleó
Convent de Las Descalzas Reales de Valladolid

Monestirs de Valladolid

Descalzas Reales de Valladolid

Franciscanes
descalces

Aquest convent fou fundat el 1550 a Villalcázar de Sirga (Palència), dos anys més tard el comte d’Osorno va patrocinar el trasllat de la casa a la ciutat de Valladolid, primer en un lloc provisional i després en el definitiu, pel que es van adquirir unes cases senyorials de les que encara es poden veure els portals. El lloc fou cedit formalment a les monges de Nuestra Señora de la Piedad el 1585.

Retaule major amb teles de Santiago Morán (1612)
Imatge de Wikimedia Commons

El 1595 es va signar el patronatge d’aquesta casa amb el senyor Francisco Enríquez de Almansa i la seva esposa Mariana de Zúñiga, però finalment foren el reis Felip III i Margarida d’Àustria qui s’encarregaren de patrocinar el monestir, aixecar els edificis i dotar-lo econòmicament. El 1615 l’advocació de la Piedad va canviar per l’Asunción. L’església és obra de Francisco de Mora; el monestir conserva encara un important patrimoni mobiliari.

El Salvador, de El Greco
Imatge d'angelfire.com