Abadia de Faise
Abbaye Notre-Dame de Faise / Faize / La Faise
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

La fundació d’aquest monestir cistercenc es va fer el 1137 gràcies a la intervenció dels vescomtes de Castillon, casa que va continuar mantenint el seu suport durant el segle XII. La fundació es va materialitzar des de l’abadia de Cadouin (Dordonya) que segurament no hi va enviar la primera comunitat fins el 1147. A causa de la seva situació va estar exposat a diferents incursions militars, a començament del segle XIV estava en estat de ruïna. Més endavant, diferents episodis de la guerra dels Cent Anys, l’adopció del règim comendatari i les guerres de Religió van tornar a deixar el lloc en ruïnes. A la segona meitat del segle XVII es va poder recuperar però la Revolució va acabar amb la seva supressió i pèrdua de les construccions. En el darrer quart del segle XX es van fer treballs arqueològics que van permetre descobrir les restes de l’església. També conserva dependències del segle XVIII.

Faise
Abadia de Faise