Provença-Alps-Costa Blava
Monestir de Sainte-Catherine d’Avinyó. Montdevergues
Abbaye de Sainte-Catherine d’Avignon
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Valclusa següent >

Valclusa

El monestir cistercenc femení de Sainte-Catherine d’Avinyó té el seu origen en una abadia benedictina, també de dones, fundada el 1060 al mont Lavenic que canviaria aquest nom pel de Montdevergues (mons virginum) a causa de l’arribada de les monges. Una visita al monestir de Bernat de Claravall va fer que la comunitat quedés vinculada a l’orde del Cister. Més endavant el bisbe d’Avinyó va propiciar el seu trasllat a la ciutat, el 1254 els va donar l’antiga parròquia de Saint-Symphorien, on es van establir. El 1402 es va bastir l’església gòtica que encara es conserva. El monestir va mantenir l’activitat fins la Revolució i ara la seva església és la seu del Teatre du Chêne Noir. El 1839 es va fundar al lloc del primer establiment de Montdevergues un centre psiquiàtric, l’Asile Public d'Aliénés de Montdevergues que encara manté l’activitat hospitalària.

Sainte-Catherine
Sainte-Catherine d'Avinyó