Galícia
Monestir de San Salvador de Lérez
< anterior Inici Espanya Galícia Pontevedra següent >

Pontevedra

És un monestir de fundació antiga, hom coneix l’abat Guntado, que l’any 916 va rebre d’Ordoni II privilegis i exempcions, segons un document possiblement fals. L’any 1169, Fernando II el va donar a la mitra de Santiago. En una visita de finals del segle XV, consta que l’establiment tenia cinc monjos i un abat i que a causa de la conducta poc apropiada de la comunitat fou destituït, el que va donar peu a un plet que no es va resoldre fins el 1540, quan va renunciar a l’abadiat, a canvi d’una renda vitalícia. El 1570 el monestir es va integrar a la Congregació de Valladolid i fou convertit en col·legi benedictí. Exclaustrat el 1835.

San Salvador de Lérez