Altres monestirs de València

(València)

Convent de Santa Maria d'Aigües Vives
Aigüesvives / Aquarum Vivarum
(Carcaixent, la Ribera Alta, València)
Convent d'Aigües Vives

Hi ha versions diverses sobre l'origen d'aquest convent agustí, Villanueva es fa ressò de l'opinió estesa des d'antic que situava en aquest indret el monestir Servità i el seu abat, Donat. Una altra versió situa la fundació, o reconstrucció després de l'ocupació islàmica, en època de Jaume I, el 1239. D'aquesta època és el descobriment miraculós d'una imatge de la Mare de Déu, que explica l'actual advocació de Santa Maria d'Aigües Vives. Hi ha més notícies d'aquesta època, però són indirectes. Durant els segles XVI i XVII es van portar a terme importants obres de construcció, però fou saquejat durant la guerra de Successió. Al segle XIX va passar per la guerra del Francès i el Trienni Liberal, fins que es va suprimir la casa a causa de la desamortització i va passar a mans de particulars.