Sant Geremar, abat
(Germer, Geremanus)
< índex castellano >

Geremar era natural de Vardes, ara al departament de Sena Marítim, de família noble, quan els seus pares van morir va distribuir els seus béns als necessitats. Fou conseller del rei Dagobert IDagobert I (c603-639)

Rei franc entre els anys 629 i 639

El rei Dagobert
Il·lustració del Liber Cronicarum
Biblioteca de Catalunya
(629-639) i ocupant aquest càrrec va relacionar-se amb sants Audoè (Ouen) i Eligi de Nyon, en aquesta època es va casar. Va continuar a la cort amb Clodoveu II (639-657) però poc a poc s'hi va anar desvinculat i va fundar el monestir de l’Isle, prop de Vardes i encara més endavant va fer-se monjo al monestir de Pental (Eure) on hi va viure fins que va retirar-se per practicar l’eremitisme com a solitari. A la mort del seu fill va decidir donar un nou impuls al monestir de l’Isle per fer-ne una gran abadia, cosa que es va fer realitat al lloc de Flay (Flaviaco, Fly) on va fundar un monestir dedicat a la Trinitat (655) que més endavant portaria el nom del fundador: Saint-Germer. Va morir a la seva abadia de Flay l’any 658.

24 de setembre. Té relació amb:
- Abadia de Flay, o de Saint-Germer (Oise)
- Monestir de Pental (Eure)Monestir de Pental (Eure)

Monestir fundat a mitjan del segle VI per sant Samsó de Dol. A mitjan del segle VII hi va professar sant Geremar, que fou abat d'aquest lloc. Destruït pels normands el 833, sembla que no es va recuperar

Reconstrucció d'un portal del monestir
- Monestir de l'Isle o de Saint-Pierre-au-Bois (Oise)Monestir de l'Isle, o Saint-Pierre-au-Bois (Oise)

Monestir fundat a mitjan del segle VII per sant Geremar, abans de prendre l'hàbit. Va subsistir fins les invasions normandes (s IX) època en que va desaparèixer com a tal

Situació del monestir segons el mapa de Cassini de Thury (1759-1760)

Saint-Germer