Cartoixa d'Aula Dei
< anterior Inici Espanya Aragó Saragossa següent >

Saragossa

Aquesta cartoixa va néixer a conseqüència del trasllat de la comunitat de Nuestra Señora de las Fuentes (Osca) que passava per una època de dificultats a causa de la seva situació en un lloc poc apropiat. Al nord de Saragossa van trobar un lloc més idoni i gràcies al suport de l’arquebisbe de Saragossa, Hernando de Aragón (1498-1575), un personatge de la noblesa i molt influent, que va impulsar aquell canvi efectuat l’any 1563. A més aquell prelat va ajudar econòmicament l’empresa fins aconseguir que Aula Dei esdevingués un important i poderós establiment cartoixà. Tot això va quedar truncat a causa de la guerra del Francès que va afectar particularment aquestes terres; la cartoixa fou ocupada per les tropes i convertida en caserna. També va patir els efectes del Trienni Liberal, amb una exclaustració temporal. El 1835 el lloc fou clausurat a causa de la desamortització i va passar a mans particulars. En aquest cas, els cartoixans procedents de Valbonne (Gard) van poder adquirir el lloc el 1901 i recomençar la vida contemplativa en aquest lloc, on s'hi van estar fins el 2011.

Aula Dei
Cartoixa d'Aula Dei