Comunitat de la Trinitat de Cardona

Santíssima Trinitat de Cardona

(Cardona, Bages)

La Trinitat de Cardona
Plano de la Plaza de Cardona con sus contornos (sXIX)
Biblioteca Virtual de Defensa

L'església de la Trinitat és documentada des del 1156 i des del 1288 és coneguda l'existència d'una comunitat de donades que seguien la Regla de Sant Agustí, depenent de la canònica de Sant Vicenç i sota la direcció d’una priora. L’abat de Sant Vicenç designava els capellans encarregats del culte en aquest lloc. Hom té notícies de la comunitat durant el segle XIV, però a començament del segle XV sembla que ja s'havia dissolt. La capella actual es va refer quan es va construir el cementiri, al segle XIX.

La moderna capella actual