Convent de Santo Domingo de Huete

Monestir de Nuestra Señora de Amasatrigo / San Ginés

(Huete, Conca)

Santo Domingo de Huete

El monestir femení de Santo Domingo de Huete fou fundat cap al 1393, en aquell moment, o poc després, va rebre les possessions del monestir de Nuestra Señora de Amasatrigo, també de dominiques, que, al seu torn les havien rebut de Ferran IV. Probablement, el 1393, la comunitat d'Amasatrigo es va traslladar, a aquest monestir que estava dedicat a San Ginés.

El 1425, la comunitat patia problemes de relaxament dels costums i les monges foren substituïdes per frares dominics. Amb el pas del temps, la casa va anar adquirint més importància, amb una comunitat àmplia i puixant. Malgrat això, l’església s’havia anat degradant i el 1620 es va enrunar parcialment, el 1621 van començar les obres d’una església nova, l’arquitecte Fray Alberto de la Madre de Dios, carmelita descalç, es va encarregar del projecte de construcció. El convent fou ocupat i malmès el 1808 a causa de la guerra del Francès, també fou exclaustrat durant el Trienni Liberal. Fou suprimit el 1835 amb la desamortització i no es va recuperar mai. Ara només queda l’església, sense funcions, la resta del convent és en ruïnes.