Monestir de les Dominiques de Sylo
Dominicaines de Sélestat
< anterior Inici França Gran Est Baix Rin següent >

Baix Rin

El lloc de les dominiques de Sélestat hauria estat ocupat des del 1245 per una comunitat agustiniana femenina que l’any següent va esdevenir dominica. A aquella comunitat s’hi van afegir les monges del monestir de Sylo (Ribeauvillé, Alt Rin) fundat a començament del segle XIII i que cap el 1230-40 també havia adoptat els costums dominics. Aquest darrer monestir fou abandonat per la comunitat el 1254 a causa d’un incendi i l’oposició amb els seus patrocinadors refugiant-se a la casa de Sélestat. Durant aquella segona meitat del segle XIII es va aixecar un nou monestir on s’hi van mantenir fins la Revolució, quan el van haver d’abandonar. La casa estava dedicada a Saint-Nicolas-de-Sylo i la capella a Saint-Quirin. Després el lloc fou ocupat per militars amb finalitats hospitalàries i a començament del segle XIX fou cedit a l’antic hospital de Sélestat, amb la conseqüent transformació arquitectònica del conjunt per adaptar-lo a les noves necessitats. El 1965 l’hospital es va traslladar i es va utilitzar com a residència, fins el 2000. Ara es troba pràcticament tancat en espera de la seva rehabilitació.

Sylo
Les Dominiques de Sylo