Convent del Carme de Besançon
Couvent des Grands Carmes de Besançon

Doubs següent >

Doubs

Convent de carmelites calçats fundat l’any 1392 a Besançon per voluntat de l’almirall Jean de Vienne (1341-1396) i la seva esposa Jeanne d'Oiselay que també van dotar el nou establiment. A més de la seva funció conventual també fou seu universitària. Es va mantenir fins la Revolució. A l’encreuament dels actuals carrers de la Préfecture i de la Grande Rue es conserva l’església del convent, des del 1783 envoltada de petits comerços. Es conserven també altres elements molt modificats amb el pas del temps i la seva utilització per a altres finalitats, com ara el claustre renovat a finals del segle XVII.

Carmelites de Besançon

Carmelites