l'Illa de França
Convent dels Petits Capucins del Marais. Caputxins
< anterior Inici França Illa de França París següent >

París

Era una casa caputxina que fou fundada el 1623 gràcies a l’iniciativa de diverses personalitats del barri del Marais que desitjaven la seva presència, des del 1621 hom disposava de la corresponent autorització. Claude Charlot, que després donaria nom al carrer on es situa el convent, els va facilitar el primer establiment dels frares arribats de l’altre convent caputxí de París, fundat anteriorment i situat al carrer de Saint-Honoré. El 1624 van adquirir un terreny de joc on es practicava el jeu de paume, espai que poc a poc van anar ampliant per bastir el nou convent. El mateix any de 1624 s’hi van poder traslladar de manera provisional. A finals del segle XVII i començament del XVIII es van refer i ampliar les construccions. L’església conventual estava dedicada a l’Immaculée Conception. El 1715 van començar les obres d’una nova església. Després de la seva supressió a causa de la Revolució, el 1791 l’església va prendre funcions parroquials per poc temps, el 1793 fou clausurada i venuda. Les dependències conventuals van desaparèixer però l’església va recuperar el culte el 1803 i més tard va canviar l’advocació per la de Saint-Jean-Saint-François. El 1965 fou clausurada de nou i des del 1970 l’ocupa l’església armènia, convertint-se en la catedral de la Sainte-Croix des Arméniens.

Petits Capucins du Marais
Església dels Petits Capucins del Marais