Franciscans
Franciscans observants

Convent de Sant Francesc de Castelló d'Empúries
< anterior Inici Catalunya Alt Empordà Castelló d'Empúries següent >

Alt Empordà

El convent franciscà de Castelló d’Empúries fou fundat, o ja existia, l’any 1246. El 1495 o 1496 el convent fou reformat, passant als observants. Fou destruït el 1655 i refet posteriorment. Es va suprimir temporalment el 1822 i amb la fugida dels framenors, el lloc va ser víctima del saqueig; exclaustrat definitivament el 1835 i abandonat, fou saquejat novament. El 1845 es va posar a subhasta l'antic solar del convent i s’hi va fer constar que estava en ruïnes. Gaietà Barraquer explica que tot i que ell ja no l’havia pogut veure, l’hi havien dit que el claustre conventual era semblant al de Vilabertran. Hom considera que el safareig públic proper al molí fariner conserva restes arquitectòniques del convent franciscà.

Sant Francesc de Castelló d'Empúries
Safareig (2015)