Monestirs de les
Casa del Temple de Pollença. Priorat hospitaler de Pollença
< anterior Inici Espanya

Pollença

següent  >

Mallorca: Part Forana

Després de la conquesta de Mallorca, els dominis de bona part de Pollença foren assignats per Jaume I als templers que tenien la seva comanda al castell del Temple de Palma. Els hospitalers també havien rebut algunes propietats en aquest lloc i quan es va suprimir l’orde templer els hospitalers van acabar dominant una gran part de la vila de Pollença. En època templera, aquests hi mantenien la Casa del Temple que depenia directament de la comanda de Mallorca, i estava situada a tocar de l’església parroquial sota jurisdicció dels templers des de 1236. Quan la totalitat del domini va passar a l’Hospital, aquella casa va esdevenir un priorat amb una comunitat reduïda que bàsicament tractava de l’administració del seu patrimoni i de la gestió de la parròquia de Nostra Senyora dels Àngels que va continuar depenent de l’Hospital, fins el 1834. Mantingué un llarg litigi amb el convent de Sant Domingo de la mateixa vila. De la Casa del Temple no hi ha restes aparents tot que i hom considera que es troba emmascarada per les reformes posteriors, segurament no disposava de capella pròpia i utilitzaven la parròquia per les seves necessitats, aquesta església és una reconstrucció del segle XVIII, fou beneïda el 1742.

Els Àngels de Pollença
Parròquia de Nostra Senyora dels Àngels