Caputxins

Convent dels Caputxins de Cervera (El Miracle)
< anterior Inici Catalunya Segarra Cervera següent >

Segarra

El 1606 el capítol provincial va mostrar la seva predisposició a establir-se a Cervera i l’any següent els fou oferta l’ermita del Miracle, molt mancada d'aigua. El mateix any es va formalitzar la donació i es va procedir a aixecar el convent, construcció que es va allargar en el temps i no es va poder inaugurar fins el 1614. El 1774 es va aixecar la capella per al Terç Orde. Va subsistir fins el 1835, quan el lloc fou clausurat, l'espai i edificis restaren totalment afectats pel traçat del ferrocarril de Barcelona a Lleida.

Caputxins de Cervera
Situació del convent segons Plan de la ville de Cervere (Beaulieu, 1659)