Priorat de Saint-Jean-Baptiste d'Alspach
Prieuré d'Alspach / Alensbach / Alaspach
< anterior Inici França Gran Est Alt Rin següent >

Alt Rin

Aquest monestir té el seu origen en un establiment eremític situat en un indret apartat de l’assentament definitiu, poc després els mateixos eremites van adquirir el lloc d’Alspach i amb la intervenció del comte Cuno d’Horbourg el van posar a disposició de l’abadia de Hirsau (Baden-Württemberg) perquè hi instaurés un monestir seguidor de la Regla de Sant Benet, operació que es va realitzar en època de l’abat Bruno de Hirsau (1105-1120) segurament al voltant de l’any 1110. Lotari II va confirmar la donació el 1130. El trasllat del priorat i l’arribada de monjos de Hirsau es faria poc després i el 1149 el bisbe de Basilea consagrava l’església. Al segle XIII l’abadia de Hirsau passava per una època de decadència i es va veure obligada a vendre les possessions que tenia a l’Alsàcia, allunyades del monestir. El priorat d’Alspach, sense comunitat, fou venut a les clarisses el 1282 i el 1283 les monges van passar a ocupar el lloc, on es van mantenir fins l’exclaustració malgrat patir diverses destruccions, el 1525 i 1632. Un cop va perdre la seva condició monàstica el lloc va ser ocupat per una indústria tèxtil i després per una paperera, les restes del monestir encara es troben dintre d’aquesta darrera.

Alspach
Església del priorat d'Alspach