Normandia
Priorat de Saint-Gabriel
< anterior Inici França Normandia Calvados següent >

Calvados

En una data indeterminada (sovint hom ha considerat que seria l’any 1058) l’abadia de la Trinité de Fécamp va rebre diverses donacions en aquest lloc, entre les quals l’església Saint-Gabriel on hi establiria un priorat depenent d’aquell monestir. Es tractaria d’un gran establiment que administrava un centre d’explotació rural, amb múltiples possessions. La seva prosperitat va fer que la guerra dels Cent Anys no l’afectés de manera directa, cosa que si que va passar més endavant durant les guerres de Religió. En el mateix segle XVI aquesta casa va passar a estar governada per abats comendataris, en aquella època es trobava en decadència i el 1635 hi ha constància de l’estat de ruïna de la seva església, poc després el 1674 els monjos van abandonar el lloc per anar a Fécamp. El 1749 s’autoritza l’enderroc de bona part de l’església i només resta en peu el presbiteri, tal com encara es veu avui. Venut després de la Revolució, va passar a mans particulars i en el primer quart del segle XX s’hi va instal·lar una escola privada d’horticultura i encara ara és la seu de l’École du Paysage et de l’Horticulture de Saint Gabriel-Brécy.

Saint-Gabriel

Saint-Gabriel