Abadia de Notre-Dame de Châtillon
Abbaye Notre-Dame de Châtillon / Castellio / Chastillon

Costa d'Or

Cercador contacte

Costa d'Or

L’abadia de Notre-Dame de Chatillon té l’origen en l’església de Saint-Vorles que des del 991 era la seu d’una canònica secular que és coneguda perquè en la seva escola hi va estudiar Bernat de Claravall. Cap el 1135 la canònica es va convertir en regular, operació en la que hi va intervenir sant Bernat, poc després es traslladaria a l’indret actual, el primer abat de la casa fou Aldó, parent de Bernat. La casa va rebre la confirmació del papa Innocenci II el 1138. A les inestabilitats produïdes pels episodis bèl·lics que va patir el territori en els segles XIII i XIV s’hi va afegir el relaxament dels costums dins de la casa el que va conduir a la decadència, els conflictes posteriors com ara un l’incendi del 1475 a causa de la guerra i l’arribada del règim comendatari el 1494 no van ajudar el redreçament. Un nou atac i incendi el 1595 va dispersar la comunitat. Finalment la casa fou reformada el 1635 incorporant-la a la Congregació de França i començant la seva recuperació regular i física, amb la reconstrucció de les dependències. Però el 1791 els canonges van haver d’abandonar el lloc definitivament a causa de la Revolució, es va convertir en un hospici dedicat a sant Pere, advocació que manté encara l’església. Les dependències de l’abadia estan ocupades pel Museu du Pays Châtillonnais.

Notre-Dame de Châtillon

agustinians