l'Illa de França
Priorat de Saint-Edmond. París
< anterior Inici França Illa de França París següent >

París

Es tracta d’una casa benedictina de la congregació de Benedictins Anglesos, institució que té les seves arrels en monjos de l’abadia de Westminster que foren expulsats arran de la reforma anglicana. Els Benedictins Anglesos van arribar a França el 1611, es van assentar a Douai i també a París, a l’actual districte del Panteó. Després d’un primer establiment, el 1632 es van traslladar al carrer Saint-Jacques. L’església fou consagrada el 1677. A la mort de Jaume II d'Anglaterra, el cos del monarca fou dipositat a la capella del priorat. La casa va mantenir la seva activitat fins la Revolució, el 1793 fou saquejada. Després d’esdevenir una presó, va recuperar transitòriament el caràcter religiós i des del 1900 és la seu de la Schola Cantorum.

Saint-Edmond
La Schola Cantorum, antiga seu del priorat de Saint-Edmond