Abadia de Saint-Pierre de Jovilliers
Abbaye de Jovilliers / Jovillare
< anterior Inici França Gran Est Mosa següent >

Mosa

La fundació d’aquesta casa fou promoguda pel bisbe Henri de Toul (1126-1165) qui cap el 1141 va donar una antiga església parroquial a l’abadia de Riéval (Mosa)Abadia de Riéval

Abadia premonstratenca fundada el1124, possiblement pel comte de Bar, Renald I. Va quedar completament destruïda el 1636 però encara es va poder restaurar i va perdurar fins la Revolució. D’aquí es van crear altres monestirs premonstratencs, com ara la propera abadia de Jovilliers.

Riéval a la Carte générale de la France
Cassini de Thury (s XVIII)
per l’establiment d’una nova comunitat premonstratenca, la tradició diu que aquella església s’havia aixecat sobre les ruïnes d’un temple dedicat a Júpiter. Com passa sovint en d’altres cases d’aquest orde, en la seva primera època disposava d’una comunitat doble però més endavant les monges es van traslladar a Nantelle, molt proper i ara desaparegut. Durant els segles XVI i XVII fou víctima de les guerres. Entre 1670 i 1759 es va aixecar una nova església a causa de l’estat de ruïna de l’edifici anterior. La comunitat es va dissoldre amb la Revolució en una època en que no era gaire nombrosa. Un cop venuts els terrenys el lloc es va dedicar a l’explotació agrícola, es conserva la façana de l’església i alguns elements de les dependències conventuals.

Jovilliers
Abadia de Jovilliers