Abadia de La Chalade
Lachalade / Caladia
< anterior Inici França Gran Est Mosa següent >

Mosa

El monestir cistercenc de La Chalade fou fundat cap el 1120 per dos monjos procedents de l’abadia de Saint-Vanne de Verdun (Mosa) però va quedar abandonada poc després. El 1127 es va recuperar des de l’abadia de Trois-Fontaines (Marne) gràcies a la intervenció del monjo Ricuí, un dels primers fundadors de La Chalade, i del bisbe de Verdun. Va gaudir d’un ràpid desenvolupament aconseguint tenir una comunitat molt nombrosa, el 1147 va fundar l’abadia de Chéhéry (Ardenes) i durant la primera meitat del segle XIV es va reconstruir l’església. Sotmesa al règim comendatari des del 1592. A mitjan del segle XVII es va haver d’abandonar temporalment a causa de la guerra que assolava el país. El monestir es va mantenir fins que la Revolució el va suprimir, va quedar abandonat però finalment es va protegir com a monument. També va patir els efectes de la Primera i Segona Guerra Mundial.

La Chalade
Església de l'abadia de La Chalade