Monestirs d'Hauts-de-France
Priorat de Saint-Christophe d’Halatte
S. Christophorus in Halata
< anterior Inici França Hauts-de-France Oise següent >

Oise

Hom parla de que en aquest lloc hi hauria des de molt antic una petita abadia en unes terres que llavors pertanyien als canonges de Saint-Pierre de Beauvais. El 1061, en plena decadència, fou lliurada a Waleran de Senlis, personatge vinculat a la cort reial, que va intentar redreçar el monestir i que finalment el va lliurar a Cluny per poder garantir la seva continuïtat. L’antiga abadia va esdevenir una dependència del priorat de La Charité-sur-Loire (Nièvre) especificant que aquesta darrera casa hi enviaria monjos amb la finalitat de redreçar l’observança. Hom coneix el primer prior d’aquesta casa, Raoul, gràcies a un document signat per ell el 1091. L’església es va bastir a mitjan del segle XII. La vida del priorat va mantenir-se fins la Revolució tot i que en els darrers temps en plena decadència. Actualment es conserva parcialment l’església medieval i altres dependències auxiliars d’època més moderna.

Saint-Christophe
Capçalera de l'església del priorat de Saint-Christophe