Monestirs d'Hauts-de-France
Comanda de Moisy
Moisy-le-Temple
< anterior Inici França Hauts-de-France Aisne següent >

Aisne

Antiga comanda templera documentada des del 1184 però de la que no hi ha notícies concretes fins el segle XIV, poc abans de la supressió de l’orde, quan el seu comanador era Jean de Cormeilles. Després de l’expulsió violenta dels templers l’any 1312, la casa va passar a mans de l’orde de l’Hospital que el 1357 hi van afegir les cases de La Sablonnière, Nanteuil-les-Meaux i Villiers le Vast. Aquesta situació es va mantenir fins que el 1398 Moisy fou incorporat la casa del Temple de París. Malgrat tot, durant el primer quart del segle XVI es va edificar una nova residència prioral, que encara es conserva, al costat de la capella medieval de començament del segle XIII. El 1633 es va restablir la comanda de Moisy, que va mantenir-se fins la Revolució. Ara és de propietat particular.

Moisy
La capella del Temple de Moisy