Monestir de Santa Llúcia de Rajadell

Sant Miquel i Santa Llúcia de Rajadell

(Rajadell, Bages)

Santa Llúcia de Rajadell

El lloc és esmentat per primer cop el 1275, quan el bisbe de Vic va concedir la Regla de Sant Agustí a la comunitat de donades que s’hi havia aplegat. Anteriorment, era coneguda amb la doble advocació de Sant Miquel i Santa Llúcia, que més endavant perdria la primera, restant només la de Santa Llúcia.

La seva activitat va tenir certa importància, fins i tot des d’aquí es va fundar una nova comunitat a Santa Caterina de Cervera que va quedar com a priorat depenent d’aquí. Es va extingir el segle XV, quan les monges es van refugiar a Cervera per motius bèl·lics i van ser desposseïdes dels seus béns sense poder retornar a Rajadell.