Sant Benet d’Aizenay
< índex castellano >

La història de sant Benet d’Aizenay confon la de dos personatges amb el mateix nom, el primer era Benet, bisbe de Samària (Palestina) que hauria arribat a la Gàl·lia en companyia de sant Viventius al segle IV, a l’època del bisbe de Poitiers, sant Hilari, amb qui es van relacionar. El segon seria el bisbe de Poitiers d’aquest nom, que va viure a la segona meitat del segle VIII. Hom considera que sant Benet fou enterrat en el lloc d’Aizenay (Vendée) i al voltant de la seva tomba s’aixecaria un monestir. En el lloc on actualment s’aixeca l’església de Saint-Benoît d’Aizenay (de començament del segle XX) s’hi ha trobat una necròpolis dels segles VI i VII. Les seves despulles s’haurien traslladat a Saint-Benoît de Quinçay al segle XI, quan es va restaurar aquella abadia.
 

Aizenay
Església actual de Saint-Benoît, Aizenay
Imatge de Wikimedia Commons

Té relació amb:
- Abadia de Saint-Benoît de Quinçay (Viena)
- Abadia de Saint-Benoît d'Aizenay (Vendée)
   

Quinçay
Església del monestir de Saint-Benoît de Quinçay 


Bibliografia:
-
HENRION, Fabrice (2008). L’église Saint-Benoît d’Aizenay (Vendée), Bulletin du centre d’études médiévales d’Auxerre. BUCEMA (en línia)
- LECOINTRE, Eugène (1851). Notice sur l'abbaye de Saint-Benoît de Quinçay. Mémoires de la Société des Antiquaires de l'Ouest. Poitiers / Paris: Derache
 
Baldiri B. - Octubre de 2013
Tornar