Sant Hilari de Poitiers, bisbe
< índex castellano >

Hilari va néixer a Poitiers al voltant de l’any 315, en el si d’una família noble. Fou batejat l’any 345 i cap el 350 proclamat bisbe de la seva ciutat. Va destacar per la seva lluita contra l’arianisme, motiu pel qual fou desterrat a Frígia entre els anys 356 i 360, on va escriure bona part de la seva obra. Va tornar a Poitiers on va esdevenir mestre de sant Martí de Tours i amb ell va promoure la fundació del monestir de Ligugé. Va morir l’any 367 en olor de santedat i fou enterrat en el lloc on ara s’aixeca l’església de Saint-Hilaire-le Grand. Més endavant s’aixecaria la canònica de Saint-Hilaire de la Celle en el lloc on va viure.

Sant Hilari de Poitiers
Il·lustració d'un goig