Sant Julià de Le Mans
< índex castellano >

Segons la tradició sant Julià fou enviat pel papa Climent a cristianitzar la Gàl·lia. Es va establir a Le Mans on va convertir el seu governador. També hom l’ha considerat el primer bisbe d’aquella diòcesi. A la seva mort fou enterrat a Le Mans, fora muralla i a l’altra costat del riu Sarthe, en el lloc on s’establiria una capella i ja cap el segle VI un monestir que va acabar destruït pels normands. Més endavant el santuari fou ocupat per una comunitat de monges benedictines (Saint-Julien du Pré). Les seves despulles serien traslladades a la catedral, posada sota la seva advocació.

Saint-Julien du Pré
Saint-Julien du Pré