Monestirs del
País del Loira
Abadia de Saint-Julien du Pré. Notre-Dame (Le Mans)
< anterior Inici França País del Loira Sarthe següent >

Sarthe

L’origen d’aquest monestir està relacionat amb la personalitat de sant Julià de Le Mans, que segons la tradició fou enviat a evangelitzar aquest lloc de la Gàl·lia pel papa Climent. A la seva mort fou enterrat fora de la ciutat de Le Mans, a l’altre costat del riu Sarthe. Més endavant sobre la seva tomba es va aixecar una capella, després santuari i que més endavant seria la seu d’un monestir del que hom té notícies des del segle VI. Aquesta casa patiria els efectes de les invasions normandes i quedaria abandonat en el segle IX. Al segle XI el lloc seria restaurat i hi va arribar una comunitat de monges benedictines al davant de la qual es va posar la seva impulsora, Lezeline. Amb l’ajut del capítol catedralici van aixecar una nova església durant els segles XI i XII. Durant el segles XIV i XV la casa va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys i més endavant, el 1562, els de les guerres de Religió. La comunitat es va mantenir en aquest indret fins la Revolució, quan va esdevenir església parroquial, funció que encara té sota l’advocació de Notre-Dame.

Saint-Julien du Pré
L'actual església de Notre-Dame du Pré