Sant Mateu, apòstol i evangelista
< índex castellano >

Mateu fou un dels dotze apòstols i l’autor de l’evangeli canònic que porta el seu nom tot i que aquesta qüestió és motiu de polèmica. Va predicar a Etiòpia on hi va viure molts anys fins que fou martiritzat. Tradicionalment hom considera que el seu cos fou transportat el 954 a Salern (Campània) on es va amagar fins el 1080 quan la seva tomba es va trobar i Gregori VII va oficialitzar el seu sepulcre. Una altra versió diu que les relíquies van arribar des del Caire, transportades mitjan del segle IX, fins l’abadia de Saint-Mathieu de Fine-Terre (a la Bretanya francesa) on es van conservar fins les invasions normandes, moment en que es van traslladar a Salern.

Saint-Mathieu de Fine-Terre

Sant Mateu. Salern