Convent de Sant Francesc de Paula de Ponts

Convent dels Mínims de Ponts

Sant Francesc de Paula de Ponts
Religiós de l'orde dels mínims
Gravat d'Odoart Fialetti
Publicat a Briefve histoire de l'institution des ordres religieux, París, 1658

Convent de frares mínims fundat a Ponts el 1651, es va aixecar extramurs de la ciutat i va tenir activitat fins l’exclaustració (1835). Segons una descripció oral recollida per Gaietà Barraquer, era una casa molt petita i humil, sense claustre. El 1835 la reduïda comunitat es va dispersar però un dels seus membres, fra Antoni Cots natural de Manresa, va romandre a la vila en el bàndol lliberal al front de la parròquia, ell mateix va participar en l’enderroc total del convent. Sobre el seu solar es van aixecar altres construccions i hi passa la carretera de Lleida a la Seu d’Urgell.

Distintiu dels mínims
Habitatges al lloc del convent desaparegut