Canonges aquisgranesos
Canonges de Sant Ruf
Priorat de Sant Corneli i Santa Magdalena del Mont
< anterior Inici Catalunya Garrotxa la Vall d'en Bas següent >

Garrotxa

El priorat de Sant Corneli i Santa Magdalena del Mont, més conegut amb aquesta darrera advocació, fou fundat des de la canònica aquisgranesa de Santa Maria de Besalú. La primera notícia de Santa Magdalena data del 998, pel que cal situar la seva fundació entre el 977 (data de fundació de la casa de Besalú) i 998. El lloc fou afavorit amb diverses donacions entre les que destaquen la de Bernat Tallaferro (1000) i les dels vescomtes de Bas, que el protegiren.

Santa Magdalena del Mont

Aquesta comunitat ve documentada els anys següents i de manera abundant. Al final del segle XV el priorat degué entrar en decadència i fou abandonat a finals del segle següent. Els seus béns continuaren administrats per la casa mare de Besalú. En l'actualitat es conserva l'església que té un refugi annex