Castella i Lleó
Monestir de San Antonio el Real de Segòvia
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

El 1455 el rei Enric IV de Castella (1454-1474) va donar als franciscans un palauet que ell mateix havia bastit a la ciutat de Segòvia on van aixecar l’església i el convent de San Antonio. Els franciscans tenien dues cases a la ciutat, el convent de San Francisco ocupat pels conventuals i aquest de San Antonio pels observants; a més també hi havia dues cases de clarisses: Santa Clara la Nueva, on ara hi ha la catedral i Santa Clara la Vieja (Santa Isabel, prop d’aquí). La reina Isabel I va intervenir en aquella situació i va aconseguir una butlla del papa Innocenci VIII autoritzant el trasllat dels franciscans de San Antonio a San Francisco i de les clarisses de Santa Clara la Nueva a San Antonio, trasllat que es va portar a terme l’any 1488. El 1498 la comunitat de Santa Clara la Vieja es va afegir a aquesta de San Antonio, unificant les dues cases. La de Santa Isabel fou ocupada pel terç orde femení.

San Antonio el Real
San Antonio el Real