de Cantàbria
Monestir de Santa María de Yermo
< anterior Inici Espanya Cantàbria següent >

Cantàbria

La història d’aquesta casa monàstica està plena d’interrogants, inclosa la data de fundació que hom situa a mitjan del segle IX. Possiblement l’any 853 els bisbes Severino i Ariulfo van donar el monestir de Yermo al bisbe Serano d’Oviedo, en aquella donació s’especificava que la casa havia estat fundada per ells mateixos i que hi incloïen també altres propietats vinculades al monestir. Tampoc hi ha notícies del seu desenvolupament ni de la extinció, en aquest sentit el 1031 s’esmenta l’abat Poncio de Yermo, pel que cal considerar que tenia activitat en aquell moment, però no s’han trobat notícies més recents. Es conserva una església romànica, possiblement de finals del segle XII, quan el lloc ja no tenia activitat monàstica, amb una destacada decoració escultòrica.

Santa María de Yermo

Prebenedictí ?