Normandia
Priorat de Saint-Fromond
< anterior Inici França Normandia Manche següent >

Manche

L’església de Saint-Fromond havia estat anteriorment la seu d’un priorat benedictí depenent de l’abadia de Cerisy-la-Forêt i abans d’això d’una abadia d’origen antic que hauria fundat el bisbe Fromond de Coutances al segle VII. Aquell primer establiment s’hauria perdut en alguna de les incursions dels víkings i no fou restaurat monàsticament fins el segle XI, primer com a canònica regular i després amb la condició de priorat depenent de l’abadia de Cerisy-la-Forêt i gràcies a la intervenció de Guillaume du Hommet. L’església es va bastir de nou i consagrar el 1154. Aquella església seria modificada en el segle XV i ja al segle XVIII, amb la mutilació de bona part de les seves estructures.

Saint-Fromond
Saint-Fromond